Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013






Βούλιαξε από κόσμο στην κυριολεξία το κέντρο «Νησάκι» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην ετήσια εκδήλωση κοπής αγιοβασιλόπιτας της Δημοτικής μας Παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα». Εκατοντάδες δραμινοί (πάνω από 700 άτομα σύμφωνα με εκτιμήσεις) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υποψηφίου Δημάρχου Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, της διοίκησης του Σωματείου και των συνεργατών τους, και κατέκλυσαν τον ιστορικό χώρο.

Μετά την κοπή της πίτας ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ προέβη στην ανακοίνωση υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Κουρτεσίδης και έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία «Οι  Δομέστικοι της Δράμας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Ταβλάρης, ο Βουλευτής της ΝΔ Δημήτριος Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας Τάσος Αρναουτόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο ΔΗΜ. ΚΟ.Δράμας Κώστας Κόντος, τα μέλη της ΝΟΔΕ Χρήστος Παπαθεοδώρου και Λευτέρης Γεωργιάδης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ Δράμας Παναγιώτης Χατζηγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου Θεολόγος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Νευροκοπίου Παντελής Καραϊσαρλής, η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας και πρώην Αντιδήμαρχος Αλίκη Τσιαμούρα, ο Πρόεδρος και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας Γεώργιος Γεωργιάδης και Κώστας Πεχλιβανίδης αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας Αγλαΐα Κατσιγιάννη, ο Πρόεδρος του τμήματος ΑΔΕΔΥ Δράμας Γιάννης Αρναούτης, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σωτήρης Συνόλας, ο Διευθυντής του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και Διευθυντής Α’/θμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Νίκος Γεωργιάδης, η Γραμματέας της Εταιρίας Επιστημών Αγωγής Δράμας και μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δράμας Βέτα Γρηγοριάδου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Διογένης Χατζησαββίδης, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας Δημήτρης Ανδριανάκης, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, φορέων και συλλόγων και όπως προείπαμε πλήθος κόσμου.
     
Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υποψηφίου Δημάρχου Δράμας
Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και τα ονόματα των Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων

Ζούμε σε μέρες που οι όροι της ζωής μας αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Ζούμε σε μέρες που η αβεβαιότητα μεγαλώνει, η αισιοδοξία λιγοστεύει, τα αποθέματα χρημάτων και υπομονής εξαντλούνται!
Η κοινωνία όμως πρέπει να ζήσει και να προχωρήσει.
Καθημερινά ακούμε περιστατικά με συνανθρώπους μας σε ανέχεια. Κι αν δε βλέπουμε πολλούς είναι γιατί η αξιοπρέπεια τους κρατά ακόμη κρυμμένους στην αθέατη πλευρά της κοινωνίας. Όλοι μας βλέπουμε κάθε μέρα ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας να βρίσκονται σε απόγνωση και να εξαθλιώνονται γιατί δεν έχουν βασικά είδη ανάγκης, εργασία, περίθαλψη, στέγη, φαγητό.
Μπήκαμε πριν λίγες μέρες στο 2013. Μια νέα χρονιά γεμάτη προβληματισμούς, δυσάρεστες ειδήσεις, ψήφιση νέων επώδυνων μέτρων κ.ά.
Σας λέω συχνά πυκνά ότι «δεν είμαστε όλοι το ίδιο». Σας ζητώ να μου έχετε εμπιστοσύνη. Σας ζητώ να μας κρίνετε αυστηρά.
Δεν έχει αξία να στρώνουμε μόνο το δικό μας τραπέζι. Δε δίνει χαρά να δίνουμε μόνο στα δικά μας παιδιά δώρα. Ούτε γεμίζει την ψυχή μας να νοιώθουμε μόνο εμείς όμορφα.
Όλα αυτά αποκτούν αξία όταν μπορούμε να τα δίνουμε και στους άλλους με την καρδιά μας.
Εμείς τουλάχιστον έτσι αντιλαμβανόμαστε την παρουσία μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για μας κέντρο της πολιτικής μας παρουσίας και δράσης είναι ο άνθρωπος.
Είχα καταθέσει πέρυσι στην κοπή της βασιλόπιτάς μας στο Δημοτικό Ωδείο μια πλατφόρμα 6 θέσεων κοινωνικής πολιτικής. Το σύνθημά μας ήταν και είναι «ο Δήμος συμπαραστάτης στην κρίση».
Άλλες από αυτές όπως το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» εισακούστηκαν άλλες όχι. Εμείς όμως δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Προσπαθούμε να δούμε πιο καθαρά την ελπίδα. Απλώνουμε το χέρι μας για να δώσουμε και να βοηθήσουμε. Με όσες δυνάμεις και όσα μέσα έχουμε. Είναι μια κίνηση που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
Σήμερα ο έντιμος και καθαρός πολιτικός αγώνας μας, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, παίρνει σάρκα και οστά. Έχω τη χαρά και την τιμή να σας ανακοινώσω τους πρώτους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που θα αγωνιστούν μαζί μου για μια καλύτερη «Κοινωνία Δραμινών». Είναι όλοι τους άνθρωποι καθαροί και έντιμοι.  Άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και δημιουργία. Άνθρωποι προερχόμενοι από διάφορες επαγγελματικές ομάδες και απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Άνθρωποι με τον αυθορμητισμό της νιότης αλλά και άνθρωποι με τη σοφία και την εμπειρία της ζωής. Άνθρωποι νοικοκυραίοι και οικογενειάρχες. Άνθρωποι που αγαπούν τη Δράμα και την Ελλάδα όσο και την ίδια τους τη ζωή!
Σας παρουσιάζω λοιπόν με αλφαβητική σειρά μέρος από το ψηφοδέλτιο της νίκης:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

1. Αμανατίδης Μιχαήλ, πρώην Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Δράμας(Μαυρόβατος)
2. Βασιλειάδης Αναστάσιος, Πρόεδρος Παντοπωλών νομού Δράμας, Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας (Νέα Σεβάστεια)
3. Βασιλειάδης Χαράλαμπος, Αξιωματικός ε. ά, Φοιτητής Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου (Νέα Αμισός)
4. Γαλιαλίδης Θεοχάρης, Δικηγόρος, Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ Δράμας
5. Γερμένης Χρήστος, Φοιτητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
6. Δασκάλου Κωνσταντίνος, Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας (Μοναστηράκι-Ξηροπόταμος)
7. Δελαπόρτα Γεωργία, Επιχειρηματίας (Αμπελόκηποι)
8. Διάφα Ειρήνη, Τραπεζικός Υπάλληλος
9. Εφραιμίδης Ιωάννης, Ιδιοκτήτης Τουριστικού Γραφείου, Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Γενικός Γραμματέας Σωματείου «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»
10. Ευκαρπίδης Γεώργιος, Διευθυντής Ασφαλιστικού Καταστήματος «Ευρωπαϊκής Πίστης» (Νέα Αμισός)
11. Ευστρατίδου Χριστίνα, Πτυχιούχος Χρηματοοικονομικής και Ελεκτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
12. Κεφαλίδης Κωνσταντίνος, Αξιωματικός ε.ά., Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Παραρτήματος Δράμας
13. Κισσούδης Δημήτρης, Γεωπόνος, Αντιπρόεδρος Εταιρίας  Περιβάλλοντος-Πολιτισμού Δράμας-Καβάλας
14. Κωφαντίδης Παύλος, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος και Προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας Προαστείου
15. Λαμπρίδης Φώτης, Αστυνομικός
16. Μαζαράκης Γεώργιος, Δάσκαλος, πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’/θμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Αναπληρωματικός Αιρετός στο Π.Υ.Σ.Π.Ε
17. Ματζαλάρδας Ευάγγελος, Ειδικός Καρδιολόγος, Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Δράμας
18. Πάππος Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός, Επιχειρηματίας (Ξηροπόταμος)
19. Παρχαρίδης Παύλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Ηλεκτροτεχνίτης (Αμπελάκια)
20. Παχατουρίδης Ιωάννης, Πρόεδρος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Δράμας
21. Παυλίδης Γαβριήλ, Καθηγητής Μουσικής Μουσικού Σχολείου Δράμας (Σιδηρόνερο)
22. Ραβίκαλης Βασίλης, Κλινικός Νοσηλευτής με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Φαρμακολογία (Χωριστή)
23. Σαρακασίδης Βασίλειος, Διακοσμητής, Προπονητής Ποδοσφαίρου (Αρκαδικό)
24. Τσακιρίδης Ζαχαρίας, Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Πρώην Διευθυντής Οφθαλμολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Δράμας, Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Δράμας (Κουδούνια)
25. Τσαρούχας Ευάγγελος, Πτυχιούχος Διοίκησης-Οικονομίας, Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Χωριστής, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Ερμηνευτής
26. Τσεσμετζή Κατερίνα, Πτυχιούχος Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικών και Γερμανικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Βερολίνου
27. Τσολιάς Πέτρος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Επιπλοποιός
28. Χαραλαμπίδης Ανδρέας, Αξιωματικός ε.ά., Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας, νυν Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας
29. Χατζηδημητριάδης Δημήτριος, Αξιωματικός ε.ά. στρατού ξηράς Πρόεδρος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος (Σίψα-Ταξιάρχες)
30. Χατζηθεοδωρίδης Ηρακλής, Λογιστής-Ασφαλιστής-Φοροτεχνικός, πρώην Αντιδήμαρχος, Πολιτευτής «Ανεξάρτητων Ελλήνων»



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ 
Δάντης Ιωάννης, Ελεύθερος Επαγγελματίας
Μαζαράκης Χρήστος, Σμήναρχος ε.ά

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΒΑΔΕΡΟΥ 
Κυσσίδης Θεόφιλος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ 
Μασκαλίδης Κωνσταντίνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας, Ηλεκτροτεχνίτης

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 
Φιλιππίδης Σάββας, Οδηγός Λεωφορείου

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ 
Ιωαννίδου Μαρία, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας, Υπάλληλος Πολιτικής Υπηρεσίας Αστυνομίας
Ελευθεριάδης Ιάκωβος (Βάκης), Αγρότης

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
Λαμπρινίδης Σωκράτης, Ελεύθερος Επαγγελματίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου