Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013



Στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας που την αναγκάζει να μειώσει την ποσότητα του αίματος που εισάγει από την Ελβετία αναφέρεται...
το δημοσίευμα της εφημερίδας Tribune de Geneve με τίτλο “Η Ελβετία θα περιορίσει την αποστολή αίματος στην Ελλάδα”.

Περίπου 250.000 άτομα δίνουν δωρεάν αίμα στην Ελβετία κάθε χρόνο. Όμως αυτό το αίμα δεν πηγαίνει όλο στα νοσοκομείο της χώρας. Ένα μέρος του πολύτιμου κόκκινου υγρού πωλείται από τον Οργανισμό Διαχείρισης Αιμοδοσίας στην φαρμακευτική βιομηχανία και στην Ελλάδα.

Μόνο το 10% του αίματος που δίνουν οι Ελβετοί αιμοδότες παραμένει στη χώρα, το υπόλοιπο εξάγεται σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή της Ελβετίας με την Αθήνα ξεκίνησε τη δεκαετία του 70 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Περίπου το 10% των Ελλήνων πάσχει από μεσογειακή αναιμία και έχουν ανάγκη από αίμα.

Σύμφωνα με Ελβετικές αναφορές, η υπερχρεωμένη Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να πληρώσει τους λογαριασμούς για το αίμα που της στέλνει η Ελβετία.

Ήδη απλήρωτοι λογαριασμοί εκατομμυρίων φράγκων έχουν συσσωρευτεί με αποτέλεσμα η Ελβετία να αποφασίσει να μειώσει την αποστολή αίματος προς τη χώρα μας.

Η Ελβετία στέλνει κάθε χρόνο από 25.000 έως 30.000 σακουλάκια που περιέχουν 220 με 300 ml αίματος στην Αθήνα με κόστος που ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια φράγκα.

Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η χώρα με το υπουργείο υγείας της Ελλάδας προβλέπει τη σταδιακή μείωση της ποσότητας αίματος μέχρι το 2020.

e-go.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου