Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ : Ο εθισμος του τσιγαρου επιβαλει αδικα και αυθαιρετα την ασθενεια και τον θανατο στους γυρω σας και κυριως στα παιδια σας. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αν καπνιζετε στο αυτοκινητο και στον ιδιο χωρο με τα παιδια σας, μη απορειτε αν αρρωσταινουν συχνοτερα απο τα υπολοιπα παιδια, αν παρουσιαζουν αναπνευστικα προβληματα και αν ενα απλο συναχι διαρκει περισσοτερο απο οσο θα επρεπε.
ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η 3η ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ.
Επιστημονικα και ερευνητικα τεκμηριωμενο ,το 46% του καπνου και των καρκινογονων ουσιων του τσιγαρου σκορπιζεται στον αερα κατα την διαρκεια του καπνισματος.
Αν γινει εξεταση αιματος και ουρων στα παιδια σας θα εντοπιστει νικοτινη και οι υπολοιπες χημικες καρκινογονες ουσιες.
Αν νοιαζεστε για την διατροφη, την εκπαιδευση και την ηθικη διαπαιδαγωγηση τους, ειναι πιο σημαντικο να σκεφτειτε το κακο που προκαλειτε στην υγεια τους.
Απο την εμπειρια μου σε προγραμματα διακοπης καπνισματος αλλα και απο την ψυχοθεραπευτικη εμπειρια με ατομα τελικου σταδιου καρκινου απο το καπνισμα- εχω ακουσει πολλες δικαιολογιες αλλα επισης εχω δει και πολλα ματαια δακρυα..
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ οσο και αν το θελουμε καποιες φορες.
Η ατακα " μια χαρα ειμαι στην υγεια μου" ειναι απο τις πιο ανοητες που εχω ακουσει απο πολλους.
ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΗΜΕΡΑ..ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ....ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ....
Γνωριζουμε ολοι πολυ καλα την ζημια που προκαλει το καπνισμα και ποσες χιλιαδες ανθρωποι χανουν την ζωη τους απο αυτο καθε χρονο.
Δυστυχως, αυτο που κανει ο καθενας με την ζωη του και ποσο λιγο την αξιολογει μας αφηνει λιγη επιλογη.
Ωστοσω, οι υπολοιποι δεν φταινε σε τιποτα να δηλητηριαζονται οταν τρωνε, χαλαρωνουν η πινουν τον καφε τους.Οταν ενας καπνιστης απειλει την υγεια σας, εχετε καθηκον να την υπερασπιστειτε.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
5/2/2013
1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου