Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ρευστό διοχετεύεται από την Τρίτη προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Πρόκειται για χρήματα τα οποία προέρχονται από τη δόση που έλαβε πρόσφατα η χώρα και που θα διατεθούν για χρέη από προμήθεια φαρμάκων, υλικών και δεδουλευμένες υπερωρίες προς μισθούς προς γιατρούς και προσωπικό.

Με αυτά αναμένεται να εκτονωθεί και η κρίση σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το 'Παπαγεωργίου' Θεσσαλονίκης, όπου το προσωπικό ξεκίνησε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας εξόφληση δεδουλευμένων.

Το νοσοκομείο αναμένεται να λάβει από το υπουργείο Υγείας το ποσό των 38,77 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόσφατα δόθηκαν άλλα 2,7 δισ. για τη μισθοδοσία.

Συγκέντρωση

Εργαζόμενοι του 'Παπαγεωργίου' πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο, καταγγέλλοντας ότι είναι απλήρωτοι επί έναν μήνα.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αδυνατεί να καταβάλλει μισθούς στους 1.450 εργαζόμενους.

Επικαλείται πρόβλημα με τα Ταμεία, τα οποία δεν καταβάλουν οφειλές για νοσήλια, ενώ η κρατική επιχορήγηση αρκεί μόνο για την κάλυψη του 60% της μισθοδοσίας.

Οι οφειλές των Ταμείων στο 'Παπαγεωργίου' ανέρχονται στα 187 εκατομμύρια ευρώ και το χρέος του προς τους προμηθευτές υπολογίζεται στα 78 εκατομμύρια.
iatronet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου