Δευτέρα 15 Απριλίου 2013



                ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 7:30 μμ
                              «Πάσχα των Ελλήνων»
   Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Δόμνας Σαμίου


Με την παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας
και την παραδοσιακή χορωδία μικρασιατών προσφύγων
Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης «Η Αγία Παρασκευή»
Συμμετέχει η Βυζαντινή Χορωδία «Οι Δομέστικοι της Δράμας»
Διεύθυνση-Μονωδίες: Γρηγόρης και Πέτρος Παπαεμμανουήλ
                    Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ώρα 7:30 μμ
            Αίθουσα εκδηλώσεων Λυκείου Ελληνίδων Δράμας
Η αείμνηστη Δόμνα Σαμίου αναμφισβήτητα υπήρξε από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής και της λαογραφίας της πατρίδας μας. Ανάλωσε όλη της τη ζωή στον αγώνα για τη διάσωση και διάδοση της μεγάλης μας πολιτιστικής κληρονομιάς.
          Αυτές τις μέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που η κυρά Δόμνα «ταξίδεψε» για τη γειτονιά των Αγγέλων. Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, θέλοντας να τιμήσει τη μεγάλη κυρία της παραδόσεώς μας, διοργανώνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στις 7:30 μμ, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της, ως ελάχιστο φόρο τιμής κι ευγνωμοσύνης. 

          Στην ξεχωριστή αυτή μουσικοχορευτική παράσταση θα συμμετέχουν η παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου μας, η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου μικρασιατών προσφύγων Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή» από τη Θεσσαλονίκη και η Βυζαντινή Χορωδία «Οι Δομέστικοι της Δράμας». Συμπράττουν οι μουσικοί Κιουπλώτης Θόδωρος (λαούτο), Στεφανίδης Παύλος (ούτι), Σφουγγούρης Κυριάκος (κρουστά), Τσιπουρίδης Γιώργος (κανονάκι) και Τσιπουρίδης Χάρης (βιολί). Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας σε διδασκαλία του χοροδιδασκάλου του Λυκείου Δήμου Γκίκα.
          Η εκδήλωση χωρίζεται σε 3 ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα ακουστούν ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. Στη δεύτερη ενότητα θα προβληθεί βίντεο από τη ζωή της Δόμνας Σαμίου και στην τρίτη ενότητα θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια, καταγραφές της κυρά Δόμνας από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τις αλησμόνητες πατρίδες.

          Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι αδελφοί Γρηγόρης και Πέτρος Παπαεμμανουήλ, Άρχοντες Πρωτοψάλτες, Καθηγητές Ελληνικής Μουσικής.
          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου