Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Οι ευεργετικές δράσεις του νερού στο σώμα σας

Πίνετε αρκετό νερό; Οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες πίνουν νερό μόνο όταν διψούν. Ωστόσο, το ακριβές ποσό που χρειάζεστε εξαρτάται από το είδος και την ένταση της δραστηριότητάς σας, τις καιρικές συνθήκες, και τη γενική σας υγεία. Μπορεί να χρειάζεστε  περισσότερο νερό, αν ασκείστε ή ιδρώνετε πολύ.
Τα οφέλη από την επαρκή κατανάλωση νερού είναι πολλά:
1. Έλεγχος σωματικού βάρους
Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Αν αντικαταστήστε τα ποτά που περιέχουν πολλές θερμίδες με νερό, τότε αυτό μπορείτε να το πετύχετε ευκολότερα. Το νερό αυξάνει τον ρυθμό στο μεταβολισμό σας και επιπλέον βοηθά να αισθάνεστε πλήρης.
2. Αύξηση της ενεργητικότητας
Η αφυδάτωση σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι, εξαντλημένοι. Καταναλώνοντας νερό θα διαπιστώσετε ότι το σώμα σας αναζωογονείται.
3. Βελτίωση της  μυϊκής λειτουργίας
Το νερό βοηθά στην πρόληψη από  μυϊκές κράμπες. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, μπορείτε να ασκηθείτε περισσότερο και πιο αποτελεσματικά.
4. Φροντίδα  στο δέρμα
Οι ρυτίδες είναι πιο βαθιές  όταν είστε αφυδατωμένοι. Το νερό είναι η κρέμα ομορφιάς της φύσης. Πίνοντας νερό τα κύτταρα του δέρματος ενυδατώνονται  και κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται νεότερο. Επίσης, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δίνοντας επιπλέον  λάμψη στο δέρμα σας.
5. Καλύτερη λειτουργία του εντέρου
Μαζί με τις φυτικές ίνες, το νερό είναι σημαντικό για την καλή πέψη. Εάν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα σας απορροφά όλο το νερό, αφήνοντας το περιεχόμενο στο έντερο ξηρό, με αποτέλεσμα την εκδήλωση δυσκοιλιότητας.
6. Αποτροπή σχηματισμού λίθων στους νεφρούς
Το νερό αραιώνει τα άλατα και τα μέταλλα στα ούρα σας, τα οποία είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό των στερεών κρυστάλλων γνωστών ως πέτρες στα νεφρά.
e-cardio.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου