Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Ραγδαία αύξηση

Δραματική αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακαΟΝΜΕD. Ραγδαία αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος των φαρμάκων, από τη Δευτέρα21 Οκτωβρίου.

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση με την οποία καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ-ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων, οδηγεί σε αυξήσεις έως και 91% στη συμμετοχή των ασθενών.

Η απόφαση δεν είχε εφαρμοστεί ακόμα, όμως αιφνιδιαστικά χθες πάρθηκε η απόφαση να τεθεί σε εφαρμογή, και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επείγον σήμα του πάγωσε τη διαδικασία γιατί δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες εγκαταστάσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, προκύπτει ότι η εφαρμογή της νέας συμμετοχής των ασφαλισμένων θα τεθεί σε ισχύ από Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με το farmakopoioi.blogspot η επιβάρυνση των ασφαλισμένων θα είναι δραματική και δημοσιεύει χαρακτηριστικά παραδείγματα στις τιμές των φαρμάκων, όπου η συμμετοχή η διαφορά εκτοξεύεται στο 91%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου