Του Δημήτρη Καραγιώργου 
Σοκ προκαλεί η εικόνα ράντζων στο μικροσκοπικό δωμάτιο, όπου διανυκτερεύουν οι γιατροί του νοσοκομείου 'Ευαγγελισμός'.
Εικόνα που διένειμε ο σύλλογος ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου, δείχνει ένα κρεβάτι και ένα ράντζο, σε ελάχιστη απόσταση.
Στον χώρο αυτό, καλούνται να περάσουν οι γιατροί αρκετά 24ωρα τον μήνα.
Η περιγραφή των ιδίων είναι συγκλονιστική:
'
Συστέγαση υπνοδωματίου με γραφείο ιατρών και εξεταστήριο ασθενών. Τρύπια σεντόνια, παντελής έλλειψη ειδών υγιεινής, ανεπαρκής θέρμανση - κλιματισμό, ζεστό νερό μόνο ορισμένες ώρες.
Κατσαρίδες, και φυσικά αφόρητη ηχορύπανση.
Όλα συμπληρώνουν την τραγική εικόνα που συναντούν οι γιατροί που διαμένουν στα δωμάτια αυτά συχνά για πολλές συνεχόμενες μέρες.


Οι παραπάνω βέβαια είναι οι τυχεροί. Αυτοί, δηλαδή, που βρίσκουν διαθέσιμο δωμάτιο!

Χαρακτηριστικό το ένα κρεβάτι για πέντε εφημερεύοντες γιατρούς!
Στην ίδια μοίρα ειδικευόμενοι, επιμελητές και διευθυντές.


Φορεία

Οι υπόλοιποι 'άτυχοι' επιστρατεύουν αυτοσχέδια ράντσα. Δανείζονται φορεία ασθενών.
Κοιμούνται σε καρέκλες στα γραφεία, ή αν (σπανίως στον Ευαγγελισμό!) βρεθεί κενό δωμάτιο νοσηλείας προσποιούνται τον άρρωστο και ξαπλώνουν σε αυτό (για τις λίγες ώρες που ενδεχομένως να ξεκλέψουν από την δουλειά).

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι δεκάδες, εδώ και χρόνια, διαμαρτυρίες και καταγγελίες στη διοίκηση, πέραν της γνώριμης απάντησης 'θα το διορθώσουμε', κάποια στιγμή έφεραν και την κορύφωση της ανευθυνότητας:
'Δεν σας πληρώνουμε για να ξεκουράζετε στην εφημερία'. 

Απευθυνόμενοι στους ασθενείς, οι γιατροί τονίζουν πως 'αν ποτέ χρειαστεί να επισκεφθείτε τα εξάκλινα δωμάτια του Ευαγγελισμού, σκεφτείτε ότι οι γιατροί που τα επισκέπτονται πιθανώς να μένουν σε εξίσου άσχημες συνθήκες'...
iatronet