Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Η αισιοδοξία αγαπά την καρδιά μας

Η αισιοδοξία αγαπά την καρδιά μας

Oι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν σημαντικά καλύτερη υγεία στο καρδιαγγειακό σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα του University of Illinois.
Νέα έρευνα, του University of Illinois, υπέδειξε ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι έχουν σημαντικά καλύτερη υγεία στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 51.000 ενήλικες.
Η ερευνήτρια, Rosalba Hernandez, δήλωσε ότι άνθρωποι με τα υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας έχουν διπλάσιες πιθανότητες να βρίσκονται σε καλή καρδιαγγειακή υγεία σε σύγκριση με τους πιο απαισιόδοξους. Η σχέση παραμένει σημαντική ακόμα και όταν λαμβάνονται υπόψη κοινωνικοί παράγοντες, δημογραφικά στοιχεία και φτωχή ψυχική υγεία.
Οι ερευνητές έδωσαν 0,1 ή 2 μονάδες (φτωχό, μέτριο ή ιδανικό σκορ) σε καθεμία από τις 7 μετρήσεις υγείας (LS7) των συμμετεχόντων και στη συνέχεια αθροίστηκαν οι μονάδες για να φτάσουν οι ερευνητές στο συνολικό σκορ καρδιαγγειακής υγείας.
Τα συνολικά σκορ υγείας κυμαίνονταν από 0 έως 14.
Οι συμμετέχοντες, ηλικίας 45 έως 84 ετών, συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια που αξιολογούσαν την ψυχική τους υγεία, το επίπεδο αισιοδοξίας και τη σωματική τους υγεία. Αναφέρθηκαν και σε τυχόν διαγνώσεις αρθρίτιδας, ηπατικής και νεφρικής νόσου.
Η Hernandez δήλωσε ότι σε επίπεδο πληθυσμού, ακόμα και αυτή η μέτρια διαφορά στην καρδιαγγειακή υγεία μεταφράζεται σε σημαντική μείωση του ποσοστού θνησιμότητας και το εύρημα, που εικάζεται ότι συμβαίνει μέσω βιο-συμπεριφορικού μηχανισμού, δείχνει προς στρατηγικές πρόληψης για την αλλαγή της ψυχικής ευεξίας.
Οι αισιόδοξοι είχαν σημαντικά καλύτερα επίπεδα σακχάρου και ολικής χοληστερόλης σε σχέση με άλλους ανθρώπους και ασκούνταν περισσότερο, είχαν πιο υγιή Δείκτη Μάζας Σώματος, ενώ ήταν λιγότερο πιθανό να καπνίζουν, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘’Health Behavior and Policy Review’’.
Η Hernandez κατέληξε ότι τα ευρήματα μπορεί ενδεχομένως να έχουν κλινική εφαρμογή, δεδομένου ότι έρευνα του 2013 έδειξε ότι αύξηση μιας μονάδας στο σκορ υγείας ενός ανθρώπου στο LS7 συνδεόταν με 8% μείωση στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
univadis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου