Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αντιπηκτική αγωγή κατά εγκεφαλικών επεισοδίων

  • Iatronet
Από 60% έως 70% μειώνονται τα εγκεφαλικά επεισόδια με την αντιπηκτική αγωγή κατά της κολπικής μαρμαρυγής, σύμφωνα Γερμανό ερευνητή.
Στη σημασία της αντιπηκτικής θεραπείας για ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή αναφέρεται το γερμανικό ίδρυμα καρδιολογίας. Το μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ιδρύματος, Gerian Grönefeld, από την Κλινική Ασκληπιός στο Barmbek του Αμβούργου, τονίζει ότι με την αντιπηκτική αγωγή μειώνεται στους επικίνδυνους ασθενείς η συχνότητα των εγκεφαλικών επεισοδίων από 60% έως 70%.
Για το λόγο αυτό οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακα που τους έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός τους, προκειμένου να προστατευτούν από την αγγειακή απόφραξη. Στη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία του ιδρύματος, ζουν με κολπική μαρμαρυγή περίπου 1,8 εκατομμύρια άτομα. Ο ρυθμός διαταραχών οδηγεί ετησίως σε 30.000 εγκεφαλικά επεισόδια.
Η χρήση της αντιπηκτικής αγωγής συνοδεύεται από αιμορραγίες, όμως πολύ σπάνια στον εγκέφαλο. Παρόλα αυτά υπερισχύει η χρήση της αν συγκρίνουμε τη μείωση των εγκεφαλικών επεισοδίων με τον κίνδυνο αιμορραγίας, ακόμη και σε μεγάλους ασθενείς άνω των 75 ετών, σημειώνει ο Gerian Grönefeld.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου