Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

σοκολάτα!!!!


Αρχική ΣελίδαΕιδήσεις - ΝέαΕπιστήμη & Ζωή

Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου

Η κατανάλωση έως 100 γραμμαρίων σοκολάτας την ημέρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με ερευνητές.

Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση έως 100 γραμμαρίων σοκολάτας την ημέρα συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις υπερ της μείωσης της σοκολάτας για να περιοριστεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου.
Αυξανόμενες ενδείξεις υποδεικνύουν ότι υψηλότερη κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών γεγονότων.
Ερευνητές σημείωσαν ότι η σοκολάτα γάλακτος μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο ωφέλιμη για την καρδιά, όσο η σοκολάτα υγείας.
Η έρευνα, του Chun Shing Kwok, του University of Aberdeen στη Σκοτία, παρακολούθησε την υγεία 21.000 ενηλίκων για σχεδόν 12 χρόνια. Η μέση καθημερινή τους κατανάλωση ήταν 7 γραμμάρια σοκολάτας, από κανένα έως 100 γραμμάρια.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν σοκολάτα, η υψηλότερη πρόσληψη συνδέθηκε με 11% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου και 25% χαμηλότερο κίνδυνο σχετιζόμενου θανάτου.
Συνδέθηκε επίσης με 9% χαμηλότερο κίνδυνο εισαγωγής στο νοσοκομείο ή θανάτου λόγω στεφανιαίας νόσου, αφού ελήφθησαν υπόψη διατροφικοί παράγοντες.
Η υψηλότερη πρόσληψη σοκολάτας συνδέθηκε παρομοίως με χαμηλότερο κίνδυνο κατά 23% για εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμα και όταν ελήφθησαν υπόψη άλλοι πιθανοί παράγοντες κινδύνου.
Οι ερευνητές επισκόπησαν τις διεθνείς δημοσιευμένες ενδείξεις για τις σχέσεις μεταξύ σοκολάτας και καρδιαγγειακής νόσου, οι οποίες αφορούσαν σχεδόν 158.000 ανθρώπους.
Από τις 9 σχετικές έρευνες που περιλήφθηκαν στην επισκόπηση, 5 αξιολόγησαν το αποτέλεσμα της στεφανιαίας νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου και ανακάλυψαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο και για τις 2 νόσους, που συνδεόταν με τακτική κατανάλωση σοκολάτας.
Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας συνδέθηκε με 25% χαμηλότερο κίνδυνο κάποιου επεισοδίου καρδιαγγειακής νόσου και με 45% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τις παραπάνω νόσους.
Πρόκειται για έρευνα παρατήρησης, επομένως δεν μπορούν να εξαχθούν καταληκτικά συμπεράσματα για αιτιατή σχέση, δήλωσαν οι ερευνητές.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού ‘’Heart.’’
Πηγές: ‘’Heart.’’

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου