Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016


Το υψηλό σάκχαρο μπορεί να αυξήσει τις επιπλοκές στην καρδιακή προσβολή

  • Iatronet

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες αγωγές για τη βελτίωση της εικόνας μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Υψηλά επίπεδα σακχάρου μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών σε ασθενείς με καρδιακή προσβολή, αναφέρει νέα έρευνα.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η υψηλή γλυκόζη στο αίμα προκαλεί ισχυρότερη σύσπαση των αγγείων και επίσης εντόπισαν πρωτεΐνη που συνδέεται με την αυξημένη σύσπαση.
Τα ευρήματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες αγωγές για τη βελτίωση της εικόνας μετά από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν μπλοκάρει μια αρτηρία που παρέχει αίμα στην καρδιά. Το υψηλό σάκχαρο τη στιγμή της καρδιακής προσβολής μπορεί ενδεχομένως να κάνει το μπλοκάρισμα πιο σοβαρό προκαλώντας σύσπαση της αρτηρίας και οδηγώντας σε υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών, σύμφωνα με έρευνα του University of Leicester.
Ο Richard Rainbow, δήλωσε ότι οι ερευνητές έδειξαν ότι η ποσότητα της ζάχαρης ή γλυκόζης στο αίμα αλλάζει τη συμπεριφορά των αγγείων οδηγώντας τα να συσπώνται περισσότερο από το φυσιολογικό. Αυτό θα μπορούσε να οδηγεί σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση ή να μειώνει την ποσότητα αίματος που ρέει σε ζωτικά όργανα.
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για πειραματική έρευνα στο εργαστήριο, που σημαίνει ότι μπορούμε να εξαγάγουμε συμπεράσματα για αιτιατή σχέση σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Ο Rainbow δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη έρευνα που δείχνει άμεση σχέση σύσπασης των αγγείων σε σχέση με τη γλυκόζη και τον πιθανό μηχανισμό. Στα πειραματικά μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα, περιλαμβανομένων των αγγείων, η αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στα επίπεδα που παρατηρούνται μετά από ένα μεγάλο γεύμα άλλαξε τις αγγειακές συσπάσεις.
Εξήγησε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή θα έχουν υψηλή γλυκόζη λόγω της αντίδρασης στο στρες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και άνθρωποι που δεν είναι διαβητικοί μπορεί ενδεχομένως να έχουν υψηλό σάκχαρο κατά τη διάρκεια της καρδιακής προσβολής.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό British Journal of Pharmacology.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου