Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η βραδυκαρδία δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου

  • Iatronet
Ερευνητές  του Wake Forest Baptist Medical Center, διαπίστωσαν ότι καρδιακός παλμός κάτω των 50 χτύπων δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Νέα έρευνα ανακάλυψε ότι η βραδυκαρδία δεν αποτελεί σημάδι ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου.
Ερευνητές του Wake Forest Baptist Medical Center, ανακάλυψαν ότι οι χτύποι της καρδιάς κυμαίνονται μεταξύ 60 και 100 το λεπτό σε έναν ενήλικα σε χαλάρωση, αλλά στη βραδυκαρδία χτυπά λιγότερες από 50 φορές το λεπτό. Η βραδυκαρδία μπορεί να προκαλέσει ζαλάδα, ρηχή αναπνοή, λιποθυμία ή πόνο στο θώρακα.
Ωστόσο, ερευνητές δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν υπήρχαν έρευνες που να διαπιστώνουν ότι η βραδυκαρδία συμβάλλει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου.
Ερευνητές διαπίστωσαν ότι καρδιακός παλμός κάτω των 50 χτύπων δεν συνδεόταν με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, άσχετα από το αν οι συμμετέχοντες λάμβαναν φάρμακα που τον άλλαζαν, όπως βήτα αναστολείς ή ανταγωνιστές ασβεστίου.
Ο ερευνητής Ajay Dharod, πιστεύει ότι η βραδυκαρδία μπορεί ενδεχομένως να είναι προβληματική σε ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα που επίσης επιβραδύνουν τον καρδιακό παλμό.
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται νέα έρευνα για να εντοπιστεί αν η σχέση συνδέεται αιτιατά με τον καρδιακό παλμό ή τη χρήση των συγκεκριμένων φαρμάκων.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου