Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Η κατάθλιψη αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας στους ηλικιωμένους

  • Iatronet
Νέα έρευνα αναφέρει ότι ηλικιωμένοι με σοβαρή κατάθλιψη αντιμετωπίζουν κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η σοβαρή κατάθλιψη θα μπορούσε να είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε ηλικιωμένους, υποδεικνύει νέα έρευνα.
Ερευνητές του University of Bordeaux μελέτησαν 7.313 ηλικιωμένους, μεταξύ 1999 και 2001.
Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου ή άνοιας στην έναρξη της έρευνας.
Οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμμετέχοντες όταν άρχισε η έρευνα και τους επανεξέτασαν 3 ακόμη φορές -2 , 4 και 7 χρόνια μετά τη συνέντευξη.
Επιπλέον, οι ερευνητές εξέτασαν το επίπεδο ψυχικής υγείας των συμμετεχόντων, το σάκχαρο και τα επίπεδα χοληστερόλης και τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το ιατρικό ιστορικό και τα φάρμακα που λάμβαναν.
Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν αν οι συμμετέχοντες είχαν κατάθλιψη ή όχι.
Στην αρχή της έρευνας, σχεδόν το 30% των γυναικών και το 15% των αντρών είχε υψηλά επίπεδα συμπτωμάτων κατάθλιψης.
Κατά τη διάρκεια όλων των επισκέψεων στην έρευνα, λιγότερο από το 10% των συμμετεχόντων λάμβανε φάρμακα για κατάθλιψη.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ηλικιωμένοι 65 ετών και άνω που είχαν υψηλά επίπεδα συμπτωμάτων κατάθλιψης σε 1, 2, 3 ή 4 περιστάσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας είχαν 15%, 32%, 52% και 75% μεγαλύτερο κίνδυνο αντίστοιχα να εμφανίσουν καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο στα 10 χρόνια που διήρκεσε η έρευνα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American Geriatrics Society.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου