Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Έρευνα: Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων βοηθά την καρδιά

Mεγάλη έρευνα από την Κίνα έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η τακτική κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη της καρδιακής προσβολής και του εγκεφαλικού επεισοδίου, υποδεικνύει μεγάλη έρευνα από την Κίνα.
Ενήλικες που κατανάλωναν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα και πορτοκάλια, σε καθημερινή βάση είχαν περίπου κατά ένα τρίτο μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με όσους σπάνια ή ποτέ δεν κατανάλωναν φρούτα, ανακάλυψαν ερευνητές.
Ο ερευνητής Dr. Liming Li, του Chinese Academy of Medical Sciences, δήλωσε ότι η κατανάλωση φρούτων είναι σημαντική για την καρδιαγγειακή υγεία.
Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν φρούτα πιο συχνά είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και σάκχαρο σε σχέση με όσους κατανάλωναν φρούτα λιγότερο συχνά, που μπορεί ενδεχομένως να είναι ο λόγος του μειωμένου κινδύνου για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, δήλωσε ο Li.
Λόγω της φύσης της, η έρευνα, ωστόσο, δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η κατανάλωση φρούτων οδήγησε σε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, αλλά ότι υπήρχε σχέση.
Ο Li συνέλεξε στοιχεία περισσότερων των 500.000 ενηλίκων, ηλικίας 30 έως 79 ετών, μεταξύ 2004 και 2009. Κανείς δεν είχε ιστορικό καρδιοπάθειας.
Λιγότεροι από έναν στους πέντε κατανάλωναν φρούτα σε καθημερινή βάση. Σε διάστημα 7 ετών, όσοι κατανάλωναν περίπου μισό φλιτζάνι φρούτα την ημέρα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών νόσων, ανακάλυψε η έρευνα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό New England Journal of Medicine.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου