Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Έρευνα: Η βιταμίνη D ενισχύει την καρδιακή λειτουργία

  • Iatronet  - Τετάρτη 06 Απριλίου 2016
Νέα βρετανική έρευνα έδειξε ότι τακτικές δόσεις βιταμίνης D3 μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Τακτικές δόσεις βιταμίνης D3 μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσουν την καρδιακή λειτουργία σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, αναφέρει νέα βρετανική έρευνα.
Ο ερευνητής Dr. Klaus Witte, του University of Leeds School of Medicine, δήλωσε ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να κάνουν σημαντική διαφορά στην περίθαλψη ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια. Πρόκειται για την πρώτη ένδειξη ότι η D3 μπορεί να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία σε ανθρώπους με καρδιακή ανεπάρκεια.
Η έρευνα περιέλαβε περισσότερους από 160 ασθενείς που είχαν βηματοδότη και/ ή έλαβαν βήτα αναστολείς.
Οι συμμετέχοντες λάμβαναν είτε βιταμίνη D είτε placebo, μια φορά την ημέρα για ένα χρόνο.
Οι ερευνητές εξήγησαν ότι απέφυγαν τη χρήση συμπληρώματος βιταμίνης D με βάση το ασβέστιο, επειδή το τελευταίο μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια.
Η λειτουργία άντλησης βελτιώθηκε, από 26 % σε 34% σε ασθενείς που έλαβαν βιταμίνη D, ενώ δεν υπήρξε αλλαγή σε όσους έλαβαν τα χάπια placebo.
Οι ερευνητές υπέδειξαν ότι η βελτίωση που φάνηκε σε ορισμένους ασθενείς που έλαβαν βιταμίνη D θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη τοποθέτησης εμφυτεύσιμου καρδιομετατατροπέα - απινιδωτή, (ICD).
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του American College of Cardiology, στο Σικάγο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου