Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Συσκευή χειρός μπορεί να διαγνώσει γρήγορα την καρδιακή προσβολή με μια σταγόνα αίμα

  • Iatronet
Με χρήση μιας σταγόνας αίμα η συσκευή εντοπίζει πρωτεΐνες που βρίσκονται στο κυκλοφορικό μετά από καρδιακή προσβολή και παρέχει αποτέλεσμα σε 10 λεπτά.
Συσκευή χειρός για εξέταση αίματος μπορεί να διαγνώσει γρήγορα την καρδιακή προσβολή. Η συσκευή σχεδιάστηκε για χρήση στα επείγοντα περιστατικά, ώστε να μειώσει σημαντικά το χρόνο που οι γιατροί χρειάζονται για τη διάγνωση της πάθησης.
Με χρήση μιας σταγόνας αίμα η συσκευή εντοπίζει πρωτεΐνες που βρίσκονται στο κυκλοφορικό μετά από καρδιακή προσβολή και παρέχει αποτέλεσμα σε 10 λεπτά- αντί για το συνήθη χρόνο των 60 λεπτών που χρειάζεται το εργαστήριο.
Σε ασθενείς που απευθύνονται στα επείγοντα με πόνο στο θώρακα η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άμεση εξέταση, ενώ τα αποτελέσματα παραδίδονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης και της λήψης του ιστορικού του ασθενούς.
Η χρήση της συσκευής απλοποιεί την αλληλεπίδραση γιατρού-ασθενούς και βελτιώνει την περίθαλψη.
Το σύστημα δρα μετρώντας το επίπεδο της καρδιακής τροπονίνης Ι (cTnI), πρωτεΐνης που εκκρίνει ο καρδιακός μυς στο κυκλοφορικό μετά από καρδιακή προσβολή.
Η κατασκευάστρια εταιρεία ανέφερε ότι η συσκευή δίνει επιτόπου αποτελέσματα, συγκρίσιμα με αυτά που αποκτώνται από ένα εργαστήριο, βοηθώντας τον γιατρό να αποφασίσει για την αγωγή χωρίς καθυστέρηση.
Η συσκευή έχει αναπτυχθεί για πολλούς σκοπούς και πραγματοποιεί διαφορετικά τεστ αίματος.
Η τεχνολογία της, της επιτρέπει να εντοπίζει πολλά μόρια- στόχους σε χαμηλές συγκεντρώσεις στο ίδιο δείγμα αίματος και να δίνει τα αποτελέσματα εντός λεπτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου