Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Παιδική διατροφή

Παιδική διατροφή: Οι ανθυγιεινές τροφές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία της καρδιάς

  • Iatronet
Εφτά σημαντικοί παράγοντες υγείας και συμπεριφορές χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί αν η καρδιαγγειακή υγεία ενός παιδιού είναι ιδανική.
Νέα έρευνα υπέδειξε ότι παιδιά που καταναλώνουν τροφές με πολλές θερμίδες και που είναι χαμηλές σε θρεπτική αξία και αποφεύγουν να τρώνε υγιεινά έχουν κίνδυνο φτωχής υγείας στην καρδιά.
Εφτά σημαντικοί παράγοντες υγείας και συμπεριφορές χρησιμοποιούνται για να διαπιστωθεί αν η καρδιαγγειακή υγεία ενός παιδιού είναι ιδανική: η μη χρήση καπνού, το υγιές βάρος, η για τουλάχιστον 60 λεπτά ημερήσια άσκηση, η υγιεινή διατροφή και σωστά επίπεδα χοληστερόλης, σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.
Η Julia Steinberger, του University of Minnesota, δήλωσε ότι η υιοθέτηση αυτών των ιδανικών συμπεριφορών υγείας νωρίς, μπορεί να έχει σημαντικό όφελος στη διατήρηση της ιδανικής υγείας κατά τη διάρκεια της ζωής.
Στρατηγικές για την προαγωγή της υγείας της καρδιάς θα πρέπει να αρχίζουν στη γέννηση αλλά τα περισσότερα παιδιά δεν πληρούν τα κριτήρια του χαρακτηρισμού της ιδανικής καρδιακής υγείας στα παιδιά. Αντί να τηρούμε στάση αναμονής αντιμετωπίζοντας τη νόσο αργότερα στην ενήλικο ζωή, θα πρέπει να βοηθούμε τα παιδιά να διατηρούν τα στάνταρ της ιδανικής καρδιαγγειακής υγείας με τα οποία γεννιούνται τα περισσότερα παιδιά, πρόσθεσε η ερευνήτρια.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου