Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

πρόωρη εμμηνόπαυση

Η πρόωρη εμμηνόπαυση συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής νόσου και πρόωρου θανάτου

  • Iatronet
Ανάλυση έδειξε ότι  ο κίνδυνος καρδιοπάθειας είναι 50% μεγαλύτερος στις γυναίκες που μπήκαν στην εμμηνόπαυση πριν την ηλικία των 45 ετών.
Γυναίκες που μπαίνουν πρόωρα στην εμμηνόπαυση έχουν ενδεχομένως μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου, υποδεικνύει νέα ανάλυση.
Δανοί ερευνητές επισκόπησαν 32 έρευνες σε περισσότερες από 300.000 γυναίκες. Συνέκριναν γυναίκες που ήταν νεότερες των 45 ετών όταν άρχισε η εμμηνόπαυση με αυτές που ήταν 45 και άνω στην αρχή της εμμηνόπαυσης.
Γενικά ο κίνδυνος καρδιοπάθειας φάνηκε να είναι 50% μεγαλύτερος στις γυναίκες με ηλικία κάτω των 45 ετών όταν άρχισε η εμμηνόπαυση.
Η πρόωρη εμμηνόπαυση φάνηκε επίσης να ενισχύει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά και από όλα τα αίτια. Ωστόσο δεν έδειξε σχέση με τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, δήλωσαν οι ερευνητές.
Η έρευνα δεν απέδειξε ότι η σχέση είναι αιτιατή.
Ο ερευνητής Dr. Taulant Muka, του Erasmus University Medical Center στο Ρότερνταμ, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι γυναίκες με πρόωρη έναρξη της εμμηνόπαυσης μπορούν ενδεχομένως να αποτελούν ομάδα-στόχο για στρατηγικές πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι για την πρόωρη εμμηνόπαυση αυτό μπορεί να σημαίνει ορμονική θεραπεία.
Μια στις 3 γυναίκες παγκοσμίως πεθαίνει από καρδιαγγειακή νόσο. Για λόγους που δεν είναι εντελώς σαφείς ο κίνδυνος αυξάνει στην εμμηνόπαυση.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού JAMA Cardiology.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου