Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η υπέρταση επηρεάζει τη σκέψη

Η υπέρταση επηρεάζει τη σκέψη ορισμένων παιδιών

  • Iatronet

Νέα έρευνα έδειξε ότι παιδιά με υπέρταση είχαν χαμηλότερες επιδόσεις σε τεστ οπτικής και λεκτικής μνήμης, ταχύτητας επεξεργασίας και λεκτικών ικανοτήτων σε σχέση με την άλλη ομάδα.
Η υπέρταση μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τον εγκέφαλο ορισμένων παιδιών και εφήβων, αναφέρει νέα έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Dr. Marc Lande, του University of Rochester Medical Center, στο Ρότσεστερ, αξιολόγησαν τις νοητικές ικανότητες 150 παιδιών μεταξύ 10 και 18 ετών. Τα μισά είχαν διαγνωστεί πρόσφατα με υπέρταση, ενώ τα υπόλοιπα είχαν φυσιολογική αρτηριακή πίεση.
Συνέκριναν τις ομάδες και ανακάλυψαν ότι παιδιά με υπέρταση είχαν χαμηλότερες επιδόσεις σε τεστ οπτικής και λεκτικής μνήμης, ταχύτητας επεξεργασίας και λεκτικών ικανοτήτων σε σχέση με την άλλη ομάδα.
Ωστόσο, οι διαφορές ήταν μικρές. Οι ερευνητές τονίζουν ότι όλα τα σκορ των παιδιών ήταν εντός των φυσιολογικών πλαισίων. Κανένα παιδί δεν φάνηκε με εμφανείς βλάβες στη σκέψη ή στη μνήμη.
Η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι περισσότερα παιδιά με θέματα ύπνου είχαν υπέρταση, υποδεικνύοντας ότι ο φτωχός ύπνος μπορεί ενδεχομένως να έχει επίδραση σε τεστ νοητικών ικανοτήτων.
Η έρευνα ανακάλυψε σχέση μόνο μεταξύ της υπέρτασης και των νοητικών ικανοτήτων σε παιδιά.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό The Journal of Pediatrics.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου