Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Οι κρύσταλλοι χοληστερόλης συνδέονται με την καρδιακή προσβολή

  • Iatronet
Ερευνητές ανέλυσαν το υλικό απόφραξης των στεφανιαίων και ανακάλυψαν υπερβολική ποσότητα κρυστάλλων χοληστερόλης στο 89% των περιστατικών.
Οι κρύσταλλοι χοληστερόλης παίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής, υποδεικνύει έρευνα του Michigan State University, που δημοσιεύτηκε στο  Τhe American Journal of Cardiology.
Η έρευνα περιέλαβε 240 ασθενείς στα επείγοντα, που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή. Ερευνητές ανέλυσαν το υλικό απόφραξης των στεφανιαίων και ανακάλυψαν υπερβολική ποσότητα κρυστάλλων χοληστερόλης στο 89% των περιστατικών.
Οι κρύσταλλοι χοληστερόλης απελευθερώνονται από την πλάκα στις αρτηρίες, η οποία συσσωρεύεται εκεί και αποτελείται από λιπίδια, ασβέστιο και άλλες ουσίες.
Η έρευνα επιβεβαιώνει περαιτέρω τη σημασία της διατήρησης υγιών επιπέδων χοληστερόλης και της αντιμετώπισης μη φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης με αλλαγές στον τρόπο ζωής και πιθανώς με φάρμακα, περιλαμβανομένων των στατινών.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνει επίσης τη σημασία της χρήσης αγωγών που διαλύουν κρυστάλλους χοληστερόλης για τη μείωση της καρδιακής βλάβης κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου