Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

‘’Ηλεκτρονικό δέρμα’’

‘’Ηλεκτρονικό δέρμα’’ για την παρακολούθηση παλμών και αναπνοής

  • Iatronet
Παρακολουθεί δεδομένα για την κατάσταση της υγείας κάποιου και τα μεταδώσει ασύρματα σε smartphone.
Ομάδα ερευνητών ανέπτυξε νέο ηλεκτρονικό δέρμα που μπορεί να παρακολουθήσει τους παλμούς, την αναπνοή, την κίνηση των μυών και άλλα δεδομένα για την κατάσταση της υγείας κάποιου, και να τα μεταδώσει ασύρματα σε smartphone.
Το ηλεκτρονικό δέρμα που αναπτύχθηκε από ερευνητές της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ έχει καλύτερη ευκαμψία, μικρότερο μέγεθος και την ικανότητα να κολλά παντού στο σώμα.
Οι ερευνητές σημειώνουν στο περιοδικό Nature Communications, ότι η συσκευή που φέρει κάποιος περιέχει περίπου 50 μέρη που συνδέονται με δίκτυο 250 συρμάτινων σπειρών ενσωματωμένων σε προστατευτική σιλικόνη. Το μαλακό υλικό του επιτρέπει να προσαρμόζεται στο σώμα σε αντίθεση με άλλα monitors.
Η συσκευή μεταφέρει ασύρματα δεδομένα για την κίνηση και την αναπνοή, καθώς και την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς, των μυών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου, σε εφαρμογή smartphone.
Ο καθηγητής Kyung-In Jang, δήλωσε ότι οι ασύρματοι βιοαισθητήρες μπορούν να αναπτυχθούν σε ολόκληρο ιατρικό σύστημα που θα επιτρέπει τη φορητή πρόσβαση στη συλλογή, αποθήκευση και ανάλυση πληροφοριών υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου