Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Ο αργός βηματισμός των ηλικιωμένων

Ο αργός βηματισμός των ηλικιωμένων μπορεί να δείχνει καρδιοπάθεια

  • Iatronet
H σχέση μεταξύ παραγόντων κινδύνου για καρδιοπάθεια και δυσκολιών στη βάδιση ήταν μεγαλύτερη σε ανθρώπους που ανήκαν στην ομάδα των ηλικιωμένων.
Ηλικιωμένοι με προβλήματα βάδισης έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα έρευνα.
Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Geriatrics Society, αναφέρει ότι η σχέση μεταξύ παραγόντων κινδύνου για καρδιοπάθεια και δυσκολιών στη βάδιση ήταν μεγαλύτερη σε ανθρώπους που ανήκαν στην ομάδα των ηλικιωμένων.
Παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια, όπως το κάπνισμα, ο διαβήτης, η παχυσαρκία ή η αδράνεια συνδέονταν με χαμηλότερη ταχύτητα βάδισης.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Emerald G. Heiland, του Karolinska University στη Σουηδία, μελέτησαν συμμετέχοντες άνω των 60 ετών.
Οι συμμετέχοντες ούτε είχαν καρδιακή νόσο στην έναρξη της έρευνας ούτε προβλήματα με την ταχύτητα βάδισης, την ισορροπία ή σε ασκήσεις με καρέκλες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου είχαν οι άνθρωποι για καρδιοπάθεια τόσο γρηγορότερη ήταν η πτώση στην ταχύτητα βάδισης.
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι η μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιόπαθεια με κατάλληλες αγωγές θα μπορούσε να βοηθήσει νεότερους ηλικιωμένους να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου