Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

δίαιτα Mayo Clinic

ASCASSASAXSADXASDXASXZXzXZXWSSSSSS.jpg

Η δίαιτα Mayo Clinic δεν είναι μια καινούρια δίαιτα. Είναι γνωστή εδώ και περίπου 30 χρόνια. Αρχικά μεταδόθηκε μέσο του ταχυδρομείου, μετά από στόμα σε στόμα, μέσο φαξ κει στις μέρες μας μέσο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει φτάσει σε πιο πολλούς ανθρώπους από ποτέ.
Η δίαιτα Mayo Clinic δεν έχει να κάνει καθόλου με την γνωστή κλινική Mayo Clinic και ούτε έχει εγκριθεί η συνιστάτε από αυτήν.
Τι υπόσχετε ότι κάνει η δίαιτα Mayo Clinic
Η δίαιτα Mayo Clinic διατυμπανίζει πως μπορείτε να χάσετε έως 25 κιλά μέσα σε μερικούς μήνες εάν την ακολουθήσετε κατά γράμμα. Αυτό και μόνο αρκεί για να σας βάλει σε υποψίες. Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Σε αυτή την περίπτωση αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τι περιέχει η δίαιτα Mayo Clinic
Η δίαιτα Mayo Clinic είναι ένα πρόγραμμα διατροφή (diet plan) που διαρκεί από τρεις έως επτά ημέρες και περιέχει τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και λιπαρά. Υπάρχουν αρκετές εκδόσεις αυτής της δίαιτας και η κάθε μία περιέχει διαφορετικές τροφές στο πρόγραμμα.
Σχεδόν όλες οι εκδόσεις της δίαιτας Mayo Clinic συνιστούν να τρώτε απεριόριστες ποσότητες κρέατος, πουλερικών και ψάρι. Περιορίζουν πολύ την ποσότητα των ζαρζαβατικών που μπορείτε να φάτε. Το ασυνήθιστο με την δίαιτα Mayo Clinic είναι η μεγάλες ποσότητες από γκρέϊπφρουτ και αυγά που ζητάει να καταναλώσετε.
Παρόλο που το γκρέϊπφρουτ έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο να κάψετε το λίπος, αυτή η δίαιτα είναι πολύ ανισόρροπη για να την ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Καινές υποσχέσεις
Η δίαιτα Mayo Clinic είναι μια από αυτές τις δίαιτες που είναι δημοφιλής προσωρινά (fad diet) και που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι υγιείς και θρεπτικά.
Αυτά που χάνετε κυρίως είναι υγρά και δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό λίπος που θέλετε να χάσετε.
Εάν ακολουθήσετε αυτή την δίαιτα για αρκετό διάστημα ώστε να αρχίσετε να χάσετε σημαντικό βάρος έχετε υπόψη σας ότι όσο πιο γρήγορα χάσετε κάποια κιλά τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχετε για να τα πάρετε ξανά με το παραπάνω.
Το να χάσετε 25 κιλά σε μερικούς μήνες δεν είναι πιθανόν. Άλλα και εάν ήτανε ο κοινούς νους λέει πως μια τόσο μεγάλη αλλαγή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι ασφαλής.
Συμπέρασμα
Προσεγγίστε την κάθε δίαιτα με μια επιφύλαξη. Τα γρήγορα αποτελέσματα δεν πρέπει να γίνουν σε βάρος της καλής διατροφής και προπαντός της υγείας.
Ένα καλό πρόγραμμα αδυνατίσματος πρέπει να περιέχει μια υγιεινές τροφές που να περιέχουν από 1200 έως 1500 θερμίδες την ημέρα και να ενσωματώνει ασκήσεις.

stogiatro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου