Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

rebate

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η κλινική ιατρική στο στόχαστρο της μιζοπαραγωγικής διαδικασίας του ερεβώδους κράτους.
Πολλοί συνάδελφοι που εκτελούν διαγνωστικές πράξεις ή εξετάσεις, στις οποίες εντέλλοντες είναι οι ίδιοι, όπως καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, οφθαλμίατροι, ωτορινολαρυγγολόγοι, γυναικολόγοι, κλπ, μας κατήγγειλαν ότι κατά την κατάθεσή τους στο e-dapy, γίνεται μία μείωση κατά 40% της αξίας του συνολικού αιτούμενου ποσού, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για αυτοπαραπομπή.
Αποδεικνύεται περίτρανα η μεθοδευμένη παραχάραξη της κλινικής ιατρικής. Οι θεράποντες που έχουν την ευθύνη του ασθενούς τιμωρούνται, οι πράξεις τους γίνονται εξετάσεις διαγνωστικών αλυσίδων, οπότε άλλος έχει την ευθύνη του αρρώστου και άλλος πληρώνεται. Το κράτος οχετός μίσους κατά των γιατρών.
Χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν και το 40% των δεδουλευμένων τους, πέραν του rebate και του clawback. Μία λύση μένει. Να μην κάνουν τίποτε και να εκδίδουν παραπεμπτικά για κρατικογάλακτους πυραμιδικούς επιχειρηματίες. Η κυβέρνηση προτείνει το μαύρο χρήμα της μίζας επισήμως πλέον.
Και οι ιατρικοί σύλλογοι τι θα κάνουν; Θα ανεχτούν την αιμορραγία, θα συναινέσουν στο ξελίγωμα των γιατρών ή θα ψάξουν να βρουν αν κάποιος γιατρός θα παίρνει μίζα να τον διασύρουν; Μήπως η πείνα και το αδιέξοδο είναι υποβολέας παραοικονομίας;
Το γνωρίζουν ή όχι οι νομοθετούντες; Μήπως η παραοικονομία προωθείται;

Γεωργιος Χατζηαντωνιου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου