Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Ένα ιχνοστοιχείο συνδέεται με καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης

  • Iatronet
Η επαρκής κατανάλωση μαγνησίου μπορεί να είναι απαραίτητη για καλή ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, αναφέρει νέα έρευνα.
Επιστήμονες από το Indiana University's School of Public Health εξέτασαν συνδυαστικά 34 κλινικές μελέτες για τα συμπληρώματα μαγνησίου, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 2000 άτομα, και ανακάλυψαν μικρή αλλά σημαντική σχέση ανάμεσα στην πρόσληψη του ιχνοστοιχείου και τις τιμές της πίεσης.
Όπως σημειώνουν στο περιοδικό Hypertension, τα καλύτερα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα συνδέθηκαν με καλύτερη κυκλοφορία αίματος και με διαστολή των αρτηριών, που είχαν ως αποτέλεσμα μικρές αλλά σημαντικές μειώσεις στην πίεση των συμμετεχόντων στις μελέτες.
Η νέα έρευνα είχε επικεφαλής τον Dr. Yiqing Song, αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας, και πραγματοποιήθηκε επειδή οι προηγούμενες μελέτες για τη συμβουλή του μαγνησίου στη ρύθμιση της πίεσης είχαν αντικρουόμενα αποτελέσματα.
Η ημερήσια δόση μαγνησίου που λάμβαναν σε μορφή συμπληρωμάτων οι συμμετέχοντες ήταν από 240 μέχρι 960 mg.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μαγνήσιο ωφελεί περισσότερο την πίεση ατόμων που έχουν έλλειψη ή ανεπάρκεια σε αυτό το ιχνοστοιχείο.
Καλές φυσικές πηγές μαγνησίου είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φασόλια, οι ξηροί καρποί και τα λαχανικά με σκούρα πράσινα φύλλα δήλωσε η Dr. Suzanne Steinbaum, καρδιολόγος, διευθύνρια του Women's Heart Health στο Lenox Hill Hospital, στη Νέα Υόρκη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου