Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

1 τσιγάρο την ημέρα

Ακόμα και 1 τσιγάρο την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο

  • Iatronet
Ερευνητές του University College, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ασφαλές όριο καπνίσματος όσον αφορά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Βρετανοί ερευνητές δήλωσαν ότι ένα τσιγάρο την ημέρα συνδέεται με πολύ υψηλότερο από τον αναμενόμενο κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
Συμπερασματικά, οι ερευνητές με επικεφαλής τον Allan Hacksaw, του University College, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει ασφαλές όριο καπνίσματος όσον αφορά τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.
Οι ερευνητές θα πρέπει να διακόψουν αντί να μειώσουν το κάπνισμα ώστε να περιορίσουν σημαντικά τον κίνδυνο, δήλωσαν ερευνητές.
Η έρευνα αποτελεί και προειδοποίηση στους νέους ότι ακόμα και το ‘’ελαφρύ’’ κάπνισμα έχει τίμημα δήλωσε ειδικός
Οι νέοι ενήλικες, συχνά καπνίζουν μικρότερες ποσότητες από τους ηλικιωμένους, σημείωσε η Patricia Folan, διευθύντρια στο Center for Tobacco Control at Northwell Health, του Great Neck. Έχουν κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου από το κάπνισμα ακόμα και μικρής ποσότητας τσιγάρων.
Οι ερευνητές εστίασαν σε δεδομένα 141 ερευνών. Καθώς το μέσο πακέτο περιέχει 20 τσιγάρα, ανέμεναν ότι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού επεισοδίου για καπνιστή ενός τσιγάρου την ημέρα θα ήταν 5% αυτού που διατρέχει όποιος καπνίζει 1 πακέτο την ημέρα.
Ωστόσο δεν είναι έτσι. Όπως φάνηκε, άντρες που κάπνιζαν 1 μόνο τσιγάρο την ημέρα είχαν το 46% των αυξημένων πιθανοτήτων καρδιοπάθειας ενός που κάπνιζε πολύ και 41% του κινδύνου για εγκεφαλικό.
Γυναίκες που κάπνιζαν ένα τσιγάρο την ημέρα είχαν 31% του αυξημένου κινδύνου καρδιοπάθειας των καπνιστριών ενός πακέτου και 34% εγκεφαλικού επεισοδίου.
Όταν οι ερευνητές εστίασαν σε έρευνες που έλαβαν υπόψη αρκετούς άλλους παράγοντες κινδύνου,  ανακάλυψαν ότι το κάπνισμα ενός τσιγάρου την μέρα υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο μιας γυναίκας για καρδιοπάθεια.
Ο Hackshaw δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι μεγάλο ποσοστό του κινδύνου στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου προέρχεται από το κάπνισμα μόνο 2 τσιγάρων την ημέρα.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο The BMJ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου