Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Υπέρβαροι έφηβοι έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στο μέλλον

  • Iatronet
Αποτελέσματα μελέτης έδειξαν πως έφηβα αγόρια με Δείκτη Μάζας Σώματος μεταξύ 20 και 22,5 είχαν 22% αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια στο μέλλον.
Οι άνδρες που ήταν υπέρβαροι στην εφηβεία αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας στη μέση ηλικία, υποστηρίζει μια νέα έρευνα. Η καρδιακή ανεπάρκεια, που εμφανίζεται κατά μέσο όρο στα 47 έτη, έχει αρχίσει να αποτελεί όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο παγκοσμίως, δήλωσαν οι ερευνητές.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν πως τα έφηβα αγόρια με Δείκτη Μάζας Σώματος μεταξύ 20 και 22,5 είχαν 22% αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακή ανεπάρκεια στο μέλλον. Στους παχύσαρκους εφήβους, με Δείκτη Μάζας Σώματος πάνω από 35, οι πιθανότητες δεκαπλασιάζονταν.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως τα ευρήματά τους δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουμε, από μικρή σχετικά ηλικία, στα παιδιά μας να προσέχουν το βάρος τους και την σχέση που αυτό έχει με την υγεία τους. Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal,, συμμετείχαν περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια άνδρες, σε μια περίοδο 23 χρόνων. Η ηλικία τους ήταν 5 έως 42 ετών. Στη διάρκεια της έρευνας, μεταξύ 5,492 αντρών, σχεδόν το 47% εισήχθη στο νοσοκομείο μετά τη διάγνωση της πάθησης.
Είναι σημαντικό να δίνουμε κίνητρο στα παιδιά μας, ώστε να προσέχουν την υγεία τους, αλλά εξίσου σημαντικό είναι, επισημαίνουν οι ερευνητές, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κουλτούρα της άσκοπης κατανάλωσης και της παχυσαρκίας που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου