Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνητές αναπτύσσουν ρομποτικό μανίκι για την καρδιακή ανεπάρκεια

  • Iatronet
Το μανίκι, που είναι φτιαγμένο από υλικό που μιμείται τον καρδιακό μυ, αγκαλιάζει το εξωτερικό της καρδιάς και το σφίγγει, μιμούμενο τη δράση του καρδιακού μυός.
Αμερικανοί ερευνητές ανέπτυξαν ρομποτικό μανίκι που μπορεί να βοηθήσει την άντληση σε καρδιές με ανεπάρκεια.`
Το μανίκι, που είναι φτιαγμένο από υλικό που μιμείται τον καρδιακό μυ, αγκαλιάζει το εξωτερικό της καρδιάς και το σφίγγει, μιμούμενο τη δράση του καρδιακού μυός.
Η έρευνα, σε αρχικό στάδιο, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine, και δείχνει ότι η έννοια λειτουργεί στις καρδιές των χοίρων.
Επιστήμονες του Harvard και του Boston Children's Hospital δήλωσαν ότι ερευνητές εμπνεύστηκαν το μαλακό μανίκι από τις δράσεις και τη δομή του πραγματικού καρδιακού μυός.
Η συσκευή, με βάση τη σιλικόνη, σκληραίνει και χαλαρώνει όταν φουσκώσει με πεπιεσμένο αέρα.
Τοποθετώντας τη γύρω από 6 καρδιές χοίρων, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μπορούσαν να συγχρονίσουν το μανίκι με το σχήμα και τις κινήσεις κάθε καρδιάς.
Η έρευνα έδειξε ότι το ρομποτικό μανίκι βοήθησε στην ενίσχυση της ποσότητας αίματος που αντλείται.
Όταν οι καρδιές σταμάτησαν να χτυπούν, τα μανίκια βοήθησαν στην αποκατάσταση της ροής του αίματος.
Επι του παρόντος. μηχανικές συσκευές τοποθετούνται στην καρδιά. για να βοηθήσουν την άντληση. Ωστόσο. επειδή είναι σε άμεση επαφή με τον καρδιακό ιστό. ο οργανισμός μπορεί να αντιδράσει σε αυτές-οδηγώντας σε κίνδυνο επικίνδυνων θρόμβων.
Ερευνητές σημειώνουν ότι το μανίκι θα μπορούσε να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου, αγκαλιάζοντας το εξωτερικό της καρδιάς αντί να είναι ενσωματωμένο μέσα της.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η έρευνα είναι ακόμα στα αρχικά στάδια και πιο μακροχρόνιες μελέτες σε ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν μπορέσει η μέθοδος να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου