Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

Καρδιοπάθεια

Καρδιοπάθεια: Οι παντρεμένοι ασθενείς έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης

  • Iatronet
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο γάμος ήταν προστατευτικός παράγοντας για ασθενείς με τους 3 μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.
Ερευνητές του  Aston Medical School στο Birmingham, ανακάλυψαν ότι ο γάμος αυξάνει το ποσοστό επιβίωσης σε ασθενείς με καρδιοπάθεια.
Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο  ESC Congress 2017, έγινε σε  929.552 ενήλικες ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στη Βρετανία μεταξύ 2000 και 2013. Ανακάλυψε ότι από τους ασθενείς που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, οι παντρεμένοι είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν σε σύγκριση με τους εργένηδες.
Η έρευνα ήταν η μεγαλύτερη του είδους της έως σήμερα και περιέλαβε 25.287 ανθρώπους που είχαν υποστεί καρδιακή προσβολή, 168.431 που είχαν υπέρταση, 53.055 με υψηλή χοληστερόλη και 68.098 με διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο γάμος ήταν προστατευτικός παράγοντας για ασθενείς με τους 3 μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια.
Παντρεμένοι με υψηλή χοληστερόλη είχαν 16% περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται εν ζωή κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι παντρεμένοι ασθενείς με διαβήτη 2 είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και οι παντρεμένοι με υπέρταση 10%.
Ο Dr. Paul Carter, δήλωσε ότι ο γάμος είναι πιθανό να προσφέρει συναισθηματική και σωματική στήριξη σε διάφορα επίπεδα, από το να ενθαρρύνει τους ασθενείς να ζουν πιο υγιεινά και  να τους βοηθά να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έως το να συμμορφώνονται με την αγωγή.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι ο γάμος είναι ένας τρόπος να λάβουν οι ασθενείς στήριξη για να ελέγξουν με επιτυχία τους παράγοντες κινδύνου για καρδιοπάθεια και τελικά να επιζήσουν. Η φύση της σχέσης είναι σημαντική και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα στρεσογόνα γεγονότα, όπως το διαζύγιο, συνδέονται με την καρδιοπάθεια. Ανακάλυψαν επίσης ότι οι διαζευγμένοι ασθενείς με υπέρταση ή προηγουμένη καρδιακή προσβολή είχαν χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με παντρεμένους που είχαν την ίδια πάθηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου