Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013


ΥΓΕΙΑ
18/11

Αδ. Γεωργιάδης: Θα απολυθούν γιατροί χωρίς απαραίτητη ειδικότητα




Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Στην αποκάλυψη ότι από τον ΕΟΠΥΥ δεν θα προκύψουν μόνο απολύσεις αλλά θα καλυφθεί και το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην επόμενη φάση της κινητικότητας με 9.000 εργαζομένους, 3.000 εκ των οποίων θα είναι διοικητικοί υπάλληλοι και 6.000 γιατροί προχώρησε μιλώντας στο MEGA ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα τεθεί στην ταχεία διαθεσιμότητα - κινητικότητα των 15 ημερών ώστε να περάσουν στις υγειονομικές περιφέρειες. Οι γιατροί των οποίων η ειδικότητα θα κριθεί ότι δεν είναι απαραίτητη στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οκτώ μηνών και θα απολυθούν", σημείωσε.

Παράλληλα, όμως, τόνισε ότι "για κάθε μια απόλυση θα προκηρρύσεται μια θέση πρόσληψης στο ΕΣΥ".

Οι γιατροί που βλέπουν την πόρτα της εξόδου είναι κυρίως χειρουργοί, ενώ αναμένεται να παραμείνουν παθολόγοι, ιατροί γενικής ιατρικής, παιδίατροι, ψυχίατροι, νευρολόγοι, παιδοψυχίατροι και εργαστηριολόγοι.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που συνεδριάζουν αύριο για να αποφασίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου