Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ηλικία της καρδιάς

Η ηλικία της καρδιάς είναι μεγαλύτερη από τη χρονολογική μας ηλικία

  • Iatronet
Νέα αμερικανική έρευνα έδειξε ότι ο μέσος ενήλικας άντρας έχει καρδιά, η ηλικία της οποίας είναι 8 χρόνια μεγαλύτερη από τη χρονολογική του ηλικία, ενώ η ηλικία της καρδιάς της μέσης γυναίκας είναι 5 χρόνια μεγαλύτερη.
Η ηλικία της καρδιάς περίπου 3 στους 4 Αμερικανούς είναι μεγαλύτερη από τη χρονολογική ηλικία τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, έδειξε έρευνα.
Μισοί από τους Αμερικανούς άντρες και σχεδόν μισές από τις Αμερικανίδες έχουν ηλικία καρδιάς 5 ή περισσότερα χρόνια μεγαλύτερη από τη χρονολογική ηλικία τους, δήλωσε ο Dr. Tom Frieden, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, των ΗΠΑ.
Η ηλικία της καρδιάς βασίζεται σε προφίλ κινδύνου που περιλαμβάνει την αρτηριακή πίεση, το ιστορικό καπνίσματος, το διαβήτη και τον Δείκτη Μάζας Σώματος.
Η ιδέα της ηλικίας της καρδιάς δημιουργήθηκε για να ενημερωθούμε για τον κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο και για να μάθουμε πώς να μειώνουμε τον κίνδυνο.
Όπως εξήγησε ο ειδικός, οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν υπολογιστές αξιολόγησης του κινδύνου για να βοηθηθούν στη λήψη αποφάσεων για την αγωγή και να ενθαρρυνθούν οι ασθενείς να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες, εξήγησε.
Μια γυναίκα 53 ετών μπορεί να μάθει ότι η ηλικία της καρδιάς της είναι τα 75 έτη. Αυτό συμβαίνει επειδή καπνίζει και δεν ελέγχει την υψηλή αρτηριακή της πίεση.
Ένας άντρας 45 ετών μπορεί ενδεχομένως να διαπιστώσει ότι η καρδιά του είναι 30 χρόνια μεγαλύτερη επειδή έχει υπέρταση που δεν ελέγχει, καπνίζει και πάσχει από διαβήτη.
Για τους παραπάνω, το να μάθουν την ηλικία της καρδιάς τους μπορεί να είναι η φωνή που θα τους οδηγήσει στο να φροντίσουν την υγεία τους.
Ο Dr. Gregg Fonarow, του University of California, στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα, όπως και της χοληστερόλης και του σωματικού βάρους, η τακτική άσκηση και η αποχή από το κάπνισμα θα βοηθήσουν το ρολόι να γυρίσει πίσω.
Ο Fonarow δήλωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν μέτρα για τη μείωση της ηλικίας της καρδιάς και για να ζήσουν περισσότερο και πιο υγιεινή ζωή μακριά από καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά επεισόδια.
Ποτέ δεν είναι αργά, δήλωσε ο Frieden, σημειώνοντας ότι ένας 50χρονος καπνιστής που διακόπτει το κάπνισμα μπορεί να κερδίσει 14 χρόνια ζωής για την καρδιά του.
Τα ευρήματα από τη νέα έκθεση μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς σε ομάδες που έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου, δήλωσε ο Frieden.
Για την έκθεση, οι ερευνητές του CDC χρησιμοποίησαν στοιχεία παραγόντων κινδύνου από κάθε πολιτεία και πληροφορίες από την έρευνα Framingham Heart Study.
Η έρευνα έδειξε ότι ο μέσος ενήλικας άντρας έχει καρδιά, η ηλικία της οποίας είναι 8 χρόνια μεγαλύτερη από τη χρονολογική του ηλικία, ενώ η ηλικία της καρδιάς της μέσης γυναίκας είναι 5 χρόνια μεγαλύτερη.
Κατά μέσον όρο, η ηλικία της καρδιάς ξεπερνά τη χρονολογική ηλικία σε όλες τις φυλετικές ομάδες. Είναι υψηλότερη στους έγχρωμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου