Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

πειραματισμοι με τα κλειστά ιατρεία....

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

«Φέσι» στον ΕΟΠΥΥ από τους πειραματισμούς με τα κλειστά ιατρεία και το πλαφόν

Εκτόξευση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ καταγράφονται τους τελευταίους μήνες, την περίοδο δηλαδή που οι αποφάσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ.
Από τη μία πλευρά η απόφαση για έξοδο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με άμεσο συνεπακόλουθο την απεργία των γιατρών και από την άλλη οι πειραματισμοί με το πλαφόν συνταγογράφησης, οδήγησαν σε μεγαλύτερη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας προς τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, παρά την επιβολή του ορίου συνταγογράφησης. Αποφάσεις που συνέπεσαν και με την επιδημία γρίπης στη χώρα.
Ενδεικτικό της αύξησης των δαπανών, είναι το γεγονός ότι μόνο για τον Ιανουάριο ο ΕΟΠΥΥ θα κληθεί να καλύψει περίπου 77 εκατομμύρια ευρώ για τα 10.682.892 παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων και φυσικοθεραπειών για τους ασφαλισμένους του.

Είναι βέβαιο ότι μετά την καταγραφή όλων των στοιχείων, την ανάλυση και τη σύγκριση, ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει σε ελέγχους, καλώντας τους γιατρούς εκείνους που θεωρεί ότι έχουν υπερβάλει στην έκδοση παραπεμπτικών προκειμένου να δικαιολογήσουν επαρκώς τις αποφάσεις τους, αλλά θα θέσει και πάλι περιορισμούς στην έκδοση των σχετικών παραπεμπτικών.
Το πλαφόν στην έκδοση παραστατικών , αν και έχει ανακοινωθεί, δεν έχει εφαρμοσθεί, εξαιτίας των κινδύνων που εγκυμονεί ο περιορισμός των διαγνωστικών εξετάσεων για τους ασθενείς.
Πηγή: www.onmed.gr

1 σχόλιο:

Π. Κωνσταντινίδης, Χαλκίδα24 Μαρτίου 2014 - 12:35 μ.μ.
Το Υπουργείο δηλαδή ούτε σκοπεύει να βάλει πλαφόν στις εξετάσεις, αλλά ούτε και να τις πληρώσει φυσικά! Γιατί; Διότι έχει βρεί τα κορόιδα τους Παρόχους Υγείας που θα τις πληρώσουν(με) από την τσέπη τους! Και η ειρωνεία είναι ότι ο κόσμος αυτό το αγνοεί, και όταν αύριο μεθαύριο κάνουμε κινητοποιήσεις θα τα βάλουν και μαζί μας. Είναι αλήθεια δυνατόν να πληρώσουμε και το 2014 εμείς τις εξετάσεις των Ελλήνων ασφαλισμένων όπως και το 2013 αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου