Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013


Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση υπουργείου Υγείας για τα γενόσημα




Κοινοποιήθηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για τα κριτήρια και τη μεθοδολογία κατάρτισης της θετικής λίστας των φαρμάκων, που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.

«Η ορθή χρήση των φαρμάκων αυτών, όχι μόνο για λόγους οικονομίας, αλλά και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και των ίδιων των ασθενών, επιβάλλει την υποχρεωτική εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων, τη χορήγησή τους στη βάση μητρώων ασθενών και ασθενειών (registries, ιδιαίτερα για τα σπάνια νοσήματα, όπου τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι σαφέστερα) και την αυστηρή τήρηση των θεραπευτικών ενδείξεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με τα γενόσημα (με δεδομένο ότι περίπου 1.600 νέα γενόσημα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα περιλαμβάνονται και στο νέο δελτίο τιμών), επιδίωξη του υπουργείου Υγείας, είναι η αύξηση της διείσδυσής τους στην ελληνική φαρμακευτική αγορά.

Σκοπός του υπουργείου είναι το ποσοστό κατανάλωσης των γενόσημων να πλησιάσει τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Επίσης περιλαμβάνονται κίνητρα για την αύξηση της χρήσης γενοσήμων από γιατρούς και ασθενείς ενώ το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΦ έχει αποφασίσει να εντατικοποιήσει και να επεκτείνει τους ποιοτικούς ελέγχους ασφάλειας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου