Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αρρυθμίες

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αρρυθμίες
Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αρρυθμίας και θρόμβων στους πνεύμονες, υποδεικνύει νέα έρευνα.
Η επίδραση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου είναι λιγότερα σαφής, δήλωσαν Βρετανοί ειδικοί.
Ανάλυση στοιχείων από τη Βρετανία δείχνει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ιδιαίτερα επιβλαβής στους ηλικιωμένους.
Το British Heart Foundation σημείωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα στη ρύπανση και τη σχέση με την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Ερευνητική ομάδα του London School of Hygiene & Tropical Medicine ανέλυσε στοιχεία που συλλέχτηκαν στη Βρετανία μεταξύ του 2003 και του 2009 σχετικά με τη σχέση των καρδιαγγειακών προβλημάτων και της βραχυχρόνιας ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Ανακάλυψε ότι η βραχυχρόνια ατμοσφαιρική ρύπανση συνδεόταν με την αρρυθμία και θρόμβους στον πνεύμονα.
Η ισχυρότερη σχέση φάνηκε στους ανθρώπους άνω των 75 ετών και στις γυναίκες, δήλωσε η ερευνήτρια Dr Ai Milojevic.
Όπως δήλωσε, η έρευνα ανακάλυψε ορισμένες ενδείξεις της επίδρασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην αρρυθμία αλλά όχι σαφείς αποδείξεις για έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ηλικιωμένοι και ασθενείς νοσοκομείων με χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια ή αρρυθμία φάνηκε να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης το 2012.
Τα ευρήματα, υποδεικνύουν σχέση μεταξύ της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της καρδιοπάθειας, των αναπνευστικών προβλημάτων και του καρκίνου.
 .univadis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου