Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Τρόικα: ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ και από τα σούπερ μάρκετ


Την αξίωση να διατίθενται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) και από σούπερ μάρκετ, εξέφρασε ο κ. Ματίας Μορς, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Ο υπουργός κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος απέρριψε την πρόταση, η οποία έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν από την τρόικα.
Ο εκπρόσωπος της τρόικας κάλεσε το υπουργείο Υγείας να επισπεύσει τη διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.
Η ελληνική πλευρά ανέφερε ότι έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, θα έχουν εξοφληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Μορς φέρεται να δήλωσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι οι στόχοι έχουν επιτευχθεί και πως 'την επόμενη φορά ίσως δεν θα έχουμε θέμα να συζητήσουμε'.
Δήλωση
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, δήλωσε τα εξής:
'Οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας ενισχύουν την αξιοπιστία της χώρας και οδηγούν στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο της δανειακής συμφωνίας.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας, με υπευθυνότητα και πληρότητα, παρά τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες.
Είμαστε στον ορθό δρόμο και συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα'.

Πηγή: iatronet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου