Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ"

Στιγμές καταξίωσης για τον Υποψήφιο Δήμαρχό μας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ


Μια εβδομάδα έντονης καλλιτεχνικής δραστηριότητας με φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα ήταν το διάστημα από την Κυριακή 3 μέχρι την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 για τον Υποψήφιο Δήμαρχό μας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ.
Αρχικά, την Κυριακή 3 Μαρτίου, στις 7 μμ, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου, ο Γρηγόρης είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, που πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου "ΚΟΥΡΟΣ". Η εκδήλωση έγινε με σκοπό την ενίσχυση της "Τράπεζας της Αγάπης" για τους αναξιοπαθούντες συναθρώπους μας και είχε τεράστια επιτυχία αφού πάνω από 1000 δραμινοί έδωσαν δυναμικό παρόν φιλαδελφίας και φιλαλληλίας. Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι αδελφοί Γρηγόρης και Πέτρος Παπαεμμανουήλ, ο Βαγγέλης Τσαρούχας και ο 90χρονος βιρτουόζος του μακεδονίτικου παραδοσιακού μας τραγουδιού Βαγγέλης Δασκαλούδης. Συνόδευσαν με το μερακλίδικο παίξιμό τους ο Σάκης Γιώργου (ούτι), ο Δημήτρης Σίντος (λαούτο), ο Γιώργος Ζαχαρίου (κλαρίνο) και ο Χρήστος Τότσιος (κρουστά). Η συμμετοχή όλων ήταν αφιλοκεδρής!

Αφιλοκερδής όμως ήταν η συμμετοχή του Υποψηφίου Δημάρχου μας και σε μία σπουδαία εκδήλωση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 μμ, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση με τίτλο "Τα παιδιά ταξιδεύουν στην παράδοση", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με καρκίνο "Η ΛΑΜΨΗ" με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Γρηγόρης μαζί με τον αδελφό του Πέτρο κλήθηκαν από τους διοργανωτές και τραγούδησαν αφιλοκερδώς μπροστά σε 2000 κόσμο μαζί με κορυφαίους ερμηνευτές όπως ο Ross Daily, η Dilek Koc, ο Παναγιώτης Λάλεζας, οι αδεφλοί Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ο Νίκος Αβαγιανός, η μικρή Κυριακή Δερέμπεη, το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης "Χρόνης Αηδονίδης" κ.ά. Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλα ενώ τα έσοδα από αυτήν διατέθηκαν στις παιδο-ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και Ιπποκρατείου.

Τέλος, την Παρασκευή 8 Μαρτίου ο Υποψήφιος Δήμαρχός μας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει συναυλία με τη Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας, που ίδρυσε, διδάσκει και διευθύνει ο ίδιος από το 2006. Η εκδήλωση έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της ιστορικής Ζωγραφείου Σχολής με αφορμή τα 150 από την ίδρυσή της. Στο τέλος της εκδήλωσης ο αεικίνητος και δραστήριος διεθυντής του Ζωγραφείου κύριος Γιάννης Δεμερτζόγλου έπλεξε το εγκώμιο του Χοράρχη και της Χορωδίας της Δράμας ενώ η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας κυρία Άννα Ντινάκη, χαιρέτισε την εκδήλωση και έδωσε ενθυμήματα και δώρα από τη Δράμα.

Την επόμενη της εκδήλωσης, το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, η αποστολή του Λυκείου έγινε δεκτή στο Φανάρι από την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο μετά από προσωπική επικοινωνία του Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ. 
Ως μέλη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης "Νέα Εποχή-Νέα Δράμα" αλλά κυρίως ως δραμινοί, νιώθουμε περήφανοι για τον αυριανό Δήμαρχό μας, ο οποίος κάνει τη Δράμα  πρωταγωνίστρια, κάνει τη Δράμα γνωστή σε όλο τον κόσμο μέσα από την τέχνη του, μέσα από τη μουσική του, μέσα από την αγάπη του για τον τόπο του και τις παραδόσεις του.
Οι στιγμές καταξίωσης για το δικό μας Γρηγόρη είναι στιγμές καταξίωσης για όλη τη Δράμα! 
grigorispapaemmanouil.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου